Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare activă și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesibilizarea spațiilor și sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 27.000 de persoane cu dizabilități din România.

Prin galeria foto Abilitățile contează, ne propunem să evidențiem diferitele roluri pe care le pot avea persoanele utilizatoare de scaune rulante și să celebrăm diversitatea. Chiar dacă, adesea, persoanele cu dizabilități sunt asociate cu ideea de vulnerabilitate sau, din contră, cu cea de superoameni, de fapt, oamenii cu dizabilități sunt oameni la fel ca toți ceilalți. Dizabilitatea este o parte integrantă a condiției umane.  Ca să își poată dezvolta și folosi abilitățile în comunitățile din care fac parte, să fie active și independente, persoanele cu dizabilități au nevoie de echipamente de mobilitate corespunzătoare, de un mediu accesibil și de atitudini pozitive ale oamenilor din jur, care să practice incluziunea și să cultive empatia. Oamenii cu dizabilități sunt vecinii noștri, colegii noștri sau ai copiilor noștri, sunt șoferi pe care îi întâlnim în trafic, sunt furnizori de servicii pe care le accesăm zilnic. Uneori îi recunoaștem ca fiind persoane cu dizabilități, alteori – nu. Există și dizabilități invizibile, la fel cum există dizabilități temporare. Oricum ar fi, oamenii se definesc prin mult mai multe decât dizabilitatea cu care trăiesc și asta ne dorim să ilustrăm prin expoziția foto Abilitățile contează.

Le suntem recunoscători tuturor celor care apar în imaginile de pe acest website și împărtășesc din experiența lor, ca să construim o lume incluzivă.

Expoziția foto online Abilitățile contează a fost creată în cadrul proiectului „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant”, implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Acesta are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite la link-ul: https://motivation.ro/abilitatile-si-drepturile-conteaza/.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.